Tuesday, August 2, 2011

Aku is aku.

Assalamualaikum...

Aku ada terbaca suatu entry dari blog kawan aku yang baru sahaja buat blog ni. Aku tertarik entry pertama dia dengan memperkenalkan diri dia. Sejenak aku menjangkau masa mula-mula aku menaip dalam blog ini. Aku tak memperkenalkan diri aku. Apa korang kenal siapa Aku Fikree ini.

Nama aku Mohd Fikree bin Yusof. Perihal diri ; anak kelima dalam lima orang adik beradik. lahir di Johor. Institusi semasa pon di Johor. Melanjutkan pelajaran dalam bidang kejuruteraan elektrik di UTM.

Pemalu :
Ramai orang cakap diri sendiri pemalu. Aku pun tergolong dalam "ramai orang" tu. Tapi aku ni takda la pemalu sangat. Aku hanya malu dengan orang yang baru aku kenal. Sori laaa kepada sesiapa yang terpaksa make a first move to know me sebab biasanya aku susah nak menegur orang dengan inisiatif diri sendiri. hehehee

Sombong :
hahaha..... ni bukan sikap aku. Mungkin ramai orang cakap aku ni sombong tapi tidak lah... orang yang cakap macam ni selalunya dorang tak kenal aku. Tapi kadang2 aku senyum bila org cakap aku sombong seolah-olah satu hiburan plak bg aku. anyway, im not...okay... sikap malu aku nak menegur orang maybe buat dorang fikir aku ni sombong.

Pemarah :
Ada masanya... yela kan, ada tempatnya nak marah-marah ni. Kali terakhir aku marah gila-gila masa aku kat asrama. Sebab dak2 kelas aku tak kemas kelas. Jenuh aku plak kene kemas masa jadual dorang.hampeh...

Susah senyum :
Aku ni susah nak senyum. Kalau aku sorang2, memang aku takkan senyum. Aku akan buat muka muram macam nak makan orang. Aku respect orang yang boleh senyum sorang2 ( bukan org gila )

Pendiam :
Hahahaaa..... bg aku ni asset aku yang sangat bernilai.

Suara perlahan :
Kebanyakan orang yang bercakap dengan aku membuatkan aku kene ulang apa yang aku cakap. Hahaaaa suara aku susah nak kluar kuat2. aku pon tak tawu kenapa.

Gugup :
bila bercakap ngan perempuan kecuali mak n akak2 aku.

Bukan jenis yang orang lain suka buat kawan :
ermmm aku sedar ni bila aku rasa aku hanya diperlukan bila diperlukan sahaja. demmmm i hate this...hahaha

Anyway aku happy as i am is i am.

AKU FIKREE

6 comments:

MunYatiNurbtMatZaki said...

patutla malu nk cakap ngan kita.. heeeeeee

mohd fikree bin yusof said...

ecetttt....hahhahhaa

sufi said...

tumpg senyum jap (:
dh betul la tu fik ... :p

mohd fikree bin yusof said...

hahahahaaa =P

mielovate said...

patutla kt dlm kelas ko-q pun senyap je..

mohd fikree bin yusof said...

ahahahaaa...... alamak kantoi lak