Tuesday, June 21, 2011

PINTAS LAAAA..... Bongek tol

assalamualaikum...

hahaha merujuk tajuk di atas,
tadi aku baru je test JPJ...
cam hampeh....

ternyata aku KANDAS.....
kah3..... kandas kat jalan raya.

al kisah berlaku kejadian ni semasa
jalan nak patah balik kat
pusat latihan memandu... dah nak
habis test dah...
aku dah yakin lulus...
then masa nak tukar lorong,
aku bg la signal,
kete blakang aku ni follow la aku
kat lorong yang aku nak masuk tu.
aku tunggu la dia speed,
tapi dia slow jer...
" eh tak nak potong ker??''
aku pon dengan menggunakan
instinct sendiri aku pon cilok laaa...
PASTU.......
"Kenapa awak potong??"
"Habis tu keter tu slow encik... dia nak bg saya masuk kot,
saya masuk laaaa!!""
dengan tak semena-mena dia memangkah
petak apa ntah...
pastu dia pangkah petak2 yang seblom ni dia
tanda (/).....
SENGAL punya keter yang follow aku..
aku dah HAMPIR lulus...

tak pasal2 aku kene retest
jalan raya minggu depan...
tak pasal2 melayang rm80 aku...
waaaaaaaaaa

yang bengang:
AKU FIKREE

6 comments:

Aazah Aaziz said...

kesian nyaa . dah last3 tuhh .

Fath is Teha said...

sabo jela..

Photoart said...

nnti wat btul2...huhuhu:)

Hanum said...

tyme ak dulu pon camtu..nak dekat2 end..tersalah tukar gear sebab kete lain...tapi nasib baik sepanjang jalan xde kene pangkah pe2...so tyme end dy leh pgkah 1 je...heee...

iejjah said...

haha...kesian ko fiq....xpela...retest t wt leklok....time test 2 ko jgn memandai ko jek.....kne bendul skli skala time test nie....haha...ak dlu trpijak double line sipi jek..alih2 kne pngkah...demn.....

mohd fikree bin yusof said...

hahahhaaa.... citer pasal ambik lesen ni semua ada pengalaman masing2 ek.... huhuhuuuu